"aku punya satu seribu juta impian."

Sunday, May 25, 2014

masa lampau.
aku menyampah mahu ingat masa lampau
perit dan pahit aku mahu telan
walhal aku yang cipta masa lampau yang macam sialan tu

kadang kadang tu nak ucap kata maaf pun macam dah malas
eh manusia
tak penat ke lakukan kesalahan sama berulang kali lepastu kau ulang kata maaf yang sama
kau tak capek?
bila kau nak berubah

**monolog depan cermin

Monday, May 12, 2014

random


like seriously la kan . benda ni betul betul buat aku rasa macam oo okay . not only me yang rasa benda ni.  ramai lagi rupanya yang ada same situation macam aku.  

so siapa je yang tak suka boyfriend or girlfriend dia post gambar dia cakap i love you semua.  wish good night and whatsoever dalam laman sosial ye dok. confirm rasa macam dihargai nak mampus then rasa ok "he's mine forever and ever." ecehh gitu.  

apa pulak nasib si dara atau si teruna yang partner dia langsung tak post gambar dalam laman sosial . tak cakap i love you kat twitter atau facebook? malah kat facebook tak ada "in relationship" langsung.  mesti sadis kan. 

memula memang la rasa jealous tengok couple couple kat luar tu having a good communication like very very very in love and they show their love kat semua kawan kawan dia. lebih lebih lagi always post gambar berdua dan caption yang dia gila bertuahnya dapat si polan dan si polan.  ramai aa member laki aku buat cenggitu kat girlfriend and yeah sudah semestinya jealous nak mati okay.  

dan alhamdulillah gak aa aku jumpa ayat kat atas tu.  sebab ianya menenangkan aku.   betul gak aa . kenapa biarkan laman sosial korang menentukan tahap infiniti korang bercinta.  kalau dah boyfriend jenis tak suka show off girlfriend memasing terima lah kan.  asalkan in private dia layan korang macam bidadari.  siapa tahu? only both of you.  dont you think that is more romantic? eceh mak enon cakap.  

as a girl yang meningkat remaja.  aku tahu perbandingan dengan manusia sekeliling tu macam satu hobi yang best nak habis.   so secare konklusinya, why not kita bandingkan hidup couple masa kini dan masa dedulu dengan ex boyfriend . haa mesti lagi gempak dan bersyukurnya dapat boyfriend masa kini.  eheh. (macam cakap kat diri sendiri) 

sebenarnya. sekarang ni tengah jealous tengok too many picture of my friend dengan partner masing masing. too many sweetest word they said to their partner.  but ahhh never mind . i can handle it baby.  :) 

Thursday, May 8, 2014

poyo sikit entry ni

tak tahu lah nak mula dari mana. semalam sebelum aku mula tekan button refresh banyak banyak kali lama aku sujud . lama sangat . aku cakap. "tuhan, aku tahu aku pembikin dosa yang terpaling banyak, aku harap kau berilah keputusan yang sama dengan apa yang telah aku  usahakan. kalau boleh biarlah mak bapak aku . adik beradik aku bangga kejap dengan keputusan aku." 

dan ya. kucing aku peneman untuk aku jenguk result aku. 


dengan ini . aku bukanlah lagi pelajar diploma UiTM Pahang, Kampus Jengka, aku bukanlah lagi ahli Majlis Sukan Pelajar UITM Pahang . aku kini mantan . cehh . macam poyo rasa 

aku tahu ramai yang lagi bagus dari ini.  ramai gak aa member member dapat Anugerah Naib Canselor tu.  Tahniah la untuk mereka.  aku sangkut kat part 2 dan 3 dulu. 

well.  after this actually i have no plan.  sudah semestinya la kan aku nak sambung degree tapi nak kerja.  aku nak duit.  nak habiskan bayar duit ptptn tu dulu.  bayar duit kereta. hmmmmm . 

terima kasih semua yang mendoakan.  nampaklah muka mak dan abah aku senyum pagi tadi. haha. adik beradik nak belanja makan. ok la tu.  tetiba terfikir. kenapa dulu sekolah aku bodoh eyk ? haha. 

HABIS 

Wednesday, May 7, 2014

YANG

terpaling rindu dengan manusia 
yang begelar lelaki yang tiada pertalian darah sekalipun. 
yang kalau ada air sembahyang . kalau tersentuh . batal 
yang muka tidak ada iras langsung dengan penulis 
yang tingginya kena pakai kasut heels7 inci baru sama bahu 
yang kurusnya bagai penagih dadah versi handsome
yang hidungnya versi Zizan raja lawak tapi bukan Emma Maembong punya boyfriend 
yang kulitnya hitam ada manis tersirat di wajah. pemanis muka 
yang suaranya boleh gegar satu padang kawad . 
yang hatinya .....(biar aku sahaja tahu) 

yang pasti tahap rindu ini tahap perkataan yang lebih tinggi dari maksimum 

Sunday, May 4, 2014

tiga ratus enam puluh lima


dulu . tiga ratus enam puluh lima hari yang lalu . aku kenal manusia ini . manusia yang dulunya aku kenal tapi buat buat tak nampak . mereka mereka cakap sini sana pasal dia . dan aku "eyk eh le . tah benda yang hensem tah"(konon waktu tu boyfriend aku aa paling handsome)

tahu tak tanpa laman sosial Facebook aku dan makhluk ni mungkin tak kan kenal? terima kasih Facebook . 

tahu tak siapa dia ? 


terima kasih tuhan . bagi pinjam manusia kering kat atas ni . 

terima kasih komander papan sebab layan karenah saya yang ala ala kap ni . 

sebenarnya . malu la . bai

p/s i hope we can counting another thousand days together. love .