"aku punya satu seribu juta impian."

Monday, July 29, 2013

untuk .

aku menaip dengan ada berbaur rasa . 

kadang dalam dunia perlu memilih . aku tahu aku takkan dapat apa yang aku inginkan . 

hati aku ada satu . satu itu pun susah nak dijaga . 

aku mudah beri janji . bila aku puja orang . aku janji bagai nak mati . macam macam .kadang aku lupa apa aku janji . teruknya . 

terlalu banyak janji . terlalu banyak air mata bila dimungkiri . aku penyebabnya . aku tahu . jangan dipersoalkan lagi . 

karma aku ada yang sudah mendoakan ., aku terima . kerana aku yang ukir onar . dan andai aku terima karma la teruk dari itu . aku akan cuba untuk tenangkan hati aku . dan aku akan cakap "you deserve to get this, so just accept it." dan aku akan ajar hati aku . jangan risau . kalau hati aku sakit . teruk . punah . aku takkan sesali dengan apa yang aku lakukan . aku cuma ikut kata hati yang aku tak tahu benar atau dusta . 

hye . 
aku tak sesal untuk mengenali kau . kau terindah . indah bagaimana biar aku yang tahu . kadang aku poyo bila aku cakap setiap apa yang aku lakukan aku akan teringat setiap bait dari kau . tapi itu hakikat . dan ternyata aku rindu . 

bye . 

Wednesday, July 24, 2013

zero

Kamu tahu apa yang aku rasa kini ?

 aku rasa aku perlukan masa . a
ku perlukan ruang . 
aku perlukan udara .
 aku perlukan air . 
aku perlukan seluruh perkara untuk membetulkan apa yang sudah terbalik .


Aku tak mampu untuk beritahu tentang apa yang aku rasakan .
kerana aku tahu tiada siapa yang dapat fahami apa yang aku lalui . 
dan aku yakin ini dugaan .
 dan allah mahukan privasi . 
dan aku hanya bergantung pada allah 
. tuhan aku yang satu itu . 

aku tahu ada insan yang lebih malang dari aku . 
dan aku tahu aku patut bersyukur dengan apa yang aku lalui 
moga aku tabah .


Friday, July 19, 2013

sibuk

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum .

jujur dan jujurnya entri kali ini berbaur poyo . koya .

kalau semester lepas . aku boleh katakan semester "honeymoon." . know why . sebabnya bila dah nak final baru sibuk ke sana ke mari siapkan kertas kerja, study hard (konon) .

itu aku cakap semester lepas . sekarang biar aku cerita untuk semester ni.

totally . i'm out of service . allahuakhbar . i don't know why, but this semester macam gila tough punya semester . even our final just 2 paper je . (what!!) tetapi dia punya penat mengalahkan bachelor degree . ecehh. like seriously . this semester macam tak ada masa . why? let me story .

first is event . as all know . semester 4 untuk course office management . we have a subject call event . kitorang kena buat event yang memerlukan sepenuh usaha untuk dapatkan markah . budak lain cakap (alahh event je pun) . hantok kau . kau tau tak susah !! hantar proposol kena reject . meeting dengan junior hampir dua hari sekali . kena deal dengan manusia manusia yang dari kalangan ramai . hey . dan aku . adalah biro pendaftaran dan protokol merangkap pengacara majlis untuk event ini . so ?
(saya bergabung dengan mereka)

itu satu event . nak cakap malang tak . nak cakap untuk pun tak . kami terpilih untuk menjadi organizer untuk event Tanglung Night for our Mandarin Class . tapi alhamdulillah . duit satu sen pun tak keluar . tapi . bercikgukan dengan Sir Bok agak merungsingkan kerana masalah communication . dan aku adalah Biro Multimedia yang bertanggungjawab untuk buat montaj bersama cik wawa yusof . 

tak habis lagi okay . subject untuk semester ni rata rata macam senang . tapi beban dia macam batu bata . ECO . the killer subject . gila lagu lecturer aku mengajar .but so far still lagi ikut berlari belakang dia  . next, Software . sometimes i don't know what purpose kitorang as OM belajar software . hoi . apa jadah kitorang kena webpage sampai 20ms ? (kelas lain 5 je k) . next BEL (english) . itu satu . komain banyak ass dia . siap kena record sebab penilai kedua nak menilai . fish . next COM (public speaking ) hamboi . komain . tajuk dia . nak kena hafal . tapi class ni paling best sebab lec best . next OB ni okay la . 

lek lu . tak habis cerita lagi . 

itu perihal subject . ehem . alhamdulillah . allah bagi aku peluang untuk join MSP (majlis sukan pelajar uitm pahang) untuk semester ni . hooorreeeyy . sukan ? hee . kelakar . tapi alhamdulillah . bila dah join, sudah semestinya banyak sangat event nya . tapi . in syaa allah . 

konklusi . 
maaf kalau aku macam sombong . macam malas layan . macam macam macam . itu semua sebab  commitment . (padahal) . doakan aku dapat harungi semester 4 ini dengan bertungkus lumus ya. raya kali ini pun mungkin aku tak dapat beli baju raya cecantik . :( 

itu saja . 

p/s: hari hari datang kelas lambat sebab tidur lambat nak mati . bye 








Tuesday, July 9, 2013

puasa tahun ini

bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

Timeline kat Twitter berlumba lumba dengan wall kat Facebook ucapa Salam Ramadhan . Selamat Berpuasa . Happy Fasting . and so on . fuhh. bagus betul rakyat Malaysia . salah satu kelebihan twitter dan facebook . mengeratkan lagi silattutrrahim sesama umat islam . syabas .

bebel banyak macam tak ada guna . same like all Muslim out there .

saya , aku , dek yang , norli, ika ... dengan ini lahhh kan .ingin lah kan . mengucapkan . hm hm. selamat menjalani ibadah puasa yang penuh dengan keberkatan yang Allah janjikan . selamatlah diucapkan untuk bersama sama lah kita menahan segala kunyahan, segala lapar, segala kehausan, segala dahaga, segala asap rokok, segala putung rokok , dan paling penting segala umpatan dan kata-kata yang tak molek didengar . (talk to myself). in syaa allah . puasa kali ini mungkin berbeza dan lebih baik dari yang sebelum ini . amin .

itu je .

sincerely .
NORLISHAFIKAH


Monday, July 8, 2013

bukan dia tapi aku

berulang kali kau menyakiti
berulang kali kau khianati
sakit ini cuba fahami
ku punya hati bukan untuk disakiti

ku akui sungguh beratnya
meninggalkanmu yang dulu pernah ada
namun harus aku lakukan
kerna ku tahu ini yang terbaik

**ku harus pergi meninggalkanmu
yang telah hancurkan aku
sakitnya . sakitnya . sakitnya

ku akui sungguh beratnya
meninggalkanmu yang dulu pernah ada
namun harus aku lakukan
kerna ku tahu ini yang terbaik

**

cintaku lebih besar dari cintanya
mestinya kau sedar itu
bukan dia , tapi aku .