"aku punya satu seribu juta impian."

Friday, May 24, 2013

answer

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

just a simple answer . too many people always ask me "where your teeth?" -.-

so this is my answer . .

dedulu kan . sebenarnya . gigi aku berlapis . comel je time tu . :) nyanyi pun sedap . haha .


lebih kurang cenggini la gigi kita dulu . ada taring . takut kan . tapi comel . serious comel . 

nak dijadikan cerita . don't know la . tahun bila . i guess masa umur aku darjah satu kot . adalah pemeriksaan gigi tu . tah kenapa tah . doktor tu pun cakap gigi lebih aku tu kena buang . dah kata masa tu aku kecil kan. so, aku rasa aku iyakan aja . dia punya sakit masa cabut tu . pehhhhh. sakit okay . yang aku ingat aku kena injection dalam mulut . kasik kebas kut . tapi still rasa sakit yang teramat .demam seminggu kot . 


lepas je dari pencabutan gigi comel aku tu .aku sedar yang gigi bawah gigi comel tu pun sama sama dah tak ada . aku dengan mak ingat gigi tu tumbuh balik la annn . hakikatnya dah 13 tahun insiden tragis tu . gigi aku masih lagi tak tumbuh tumbuh . konklusinya . itulah jawapannya . 
\

so inilah hasilnya . 13 tahun . gigi atas , bawah gigi comel aku tu . tak tumbuh-tumbuh . ada gak lah tumbuh sikit . tapi terbantut . sikit je . salahkan doktor gigi tu sebab dah buang gigi tu . 

dulu . aku agak malu untuk senyum. tapi sekarang tak lagi . bagi aku . gigi gongak tu satu keistimewaan .ada je orang suka tengok aku senyum . hehe . :) nak gak pakai braces dulu, tapi, tak yah kot . kekalkan . terimalah aku dengan seadanya . proud to be norlishafikah , gigi gongak satu kat atas . hahaha. 

puas hati dengan jawapan ?
sekian terima kasih .

norlishafikah mohd ali
(chairman to be)





Thursday, May 23, 2013

statement gila

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum . 

idea mencurah datang . 

sejak aku dah single mingle triangle ni . alahai macam macam macam rasa ada . rasa manis, pahit, tawar, kelat . but sometimes feel lonely jugak la . so nak cheer up kan diri aku ini . aku more to kawan kawan . kerja sampai lebam sampai penat layan karenah budak kerja . cerita pasal apa apa dengan kawan . kadang kadang tu layan movie lawak sampai nak mampus . itu cara kita . kalau rasa dah macam tak tahan gila bangladesh . aku akan balik port dickson . so esok balik port dickson . jumpa mak .tenang sikit . 

actually, this is not what i want to talk . 

well . lately ni . selalu sangat dapat borak dengan lelaki . tak tahu lah kenapa . peramah sangat manusia kat tbs ni . then, dorang akan cerita pasal life dorang . to be honest . i like to be listener . bukan mengatal . tapi dari pengalaman dorang la . i akan tau lelaki ni macam mana . like seriously . funny gila okay kekadang tu . 

baru baru ni . ada borak dengan lelaki yang berumur 19 tahun . hehe . borak punya borak .then , aku cakap statement cenggini "kau jahatlah macam mana sekalipun, tapi jangan ambil 3 perkara ni, arak, dadah , perempuan (mainlah) . lepastu terkejut nya dia boleh bantah . dia cakap "aku rasa lebih okay ambil perempuan , dari ambil arak dan dadah." terus muka aku macam . -.-

aku tanya . "why should be like that?" then, dia cakap . "arak dan dadah boleh rosakkan diri." . so aku cakap . "oo rosakkan diri taknak, rosakkan anak orang boleh?" . speechless. 

aku boleh cakap yang "lelaki semua jahat." . tapi aku tak cakap yang aku tak suka lelaki. i'm not lesbian . ehem . memang lelaki semua jahat . tapi jahat dorang . ada jahat tersendiri . suka buli orang pun, perempuan panggil jahat juga . buat perempuan merajuk pun, mesti girlfriend cakap "b ni jahat lah." haha . so semua lelaki jahat :) 

entry kali ni . just nak share . apa yang aku dapat dari lelaki . fikirkan sendiri . 


girls are always win :)





Saturday, May 11, 2013

hamboi

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

"rumah dah siap, tukul masih berbunyi"

pepatah yang tak ada kena mengena sebenarnya . keputusan semester tiga yang masih belum menerima hakikat . rasa macam ahh why la macam ni . adoy why . always asking why . padahal jawapan nya hanyalah satu . dah tu je dapat nak buat macam mana kan .

twitter, facebook . everyone say alhamdulillah . so do i . tapi kenapalah hati ini kadang kadang macam mengalah . astaghfirullahalazim . come on la manusia .


keep on smiling . everything gonna be fine . 



Wednesday, May 8, 2013

booo to me .

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

kalau semua orang tengah berperang politik . tidak bagi aku . aku berperang dengan jiwa dan perasaan . itu ahad lepas .

kalau semua tengah berperang pasal result uitm yang akan keluar hari ini . aku juga turut serta . turut sama merasai degupan jantung yang terlampau laju . lagi laju dari formula one .

aku yakin aku tak mungkin dapat kecapi apa yang telah aku perjuangkan dulu kala . aku tahu untuk kembali kepada yang asal adalah susah . kerana apa . ya . kerana diri aku sendiri .

bila imbas kembali zaman kegemilangan . aku macam . ya allah . asal tak jadi cam dulu . tapi tak apa . aku ingat kan diri . " dunia kan macam roda "

semester tiga . mungkin semester paling teruk untuk result . sebab nya . ahh jangan salahkan orang sekeliling . salah kan diri sendiri . ye aku akui salah aku . dan aku patut bayar dengan apa yang aku dah beli . hamik .

result yang menghampakan .

boooooooooooo kat aku .




alhamdulillah . ini yang aku mampu buat untuk semester tiga .
terima kasih untuk yang sudi mengajar secara langsung dan tak langsung .
kepada sir, ms, madam . saya minta maaf kalau ini bukan yang sir, ms, madam nak .

Tuesday, May 7, 2013

serabut

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum .

emosi gua tak stabil . gua rasa macam ahh . why like this . why why why .

gua nak tulis something pon dah macam tak ada function . gua salah cakap sikit . ada yang terasa lah . ada yang salah faham lah . ada yang fikir bukan bukan lah . gua macam ah  why lah hidup gua kalau cuti emester je jadi macam ni . . dan akhirnya gua cakap

"jengka is better than kuala lumpur" .

like what is said . i just want to back jengka . continue my study. tak yah fikir pasal benda karut marut ni . itu lah ini lah . rasa macam apa benda haram ni masuk kepala aku ni . like seriously sejak 12345 menjak . i always give up , fedup, doing something nonsense, cakap kelaut . macam eh . why ? same like now . i dont know what i have type . damn .

serabut la manusia .




Wednesday, May 1, 2013

diam,

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

Hai . hye . hei . anything greeting . may allah blessed all of you .

nothing to say actually . dont know why . bila tak ngadap lappy, macam macam idea datang . itu lah inilah . bila dah ngadap laptop . satu idea pon tak ada . habuk pon tak ada . dajal apakah ?


WORDLESS