"aku punya satu seribu juta impian."

Saturday, April 20, 2013

refuse cara baik . how

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum

        ye . i know i ashik pakai baju ni je . nak wat lagu mana . dah baju ni je yang ohsem . kih kih kih .

i kadang kadang macam dah tatau nak jawab apa bila kita terpaksa tolak permintaan orang . ha . bukan tolak apa . tolak macam kena paksa makan ? err . hari tu pergi rumah kawan sekolah . kebetulan pergi waktu lunch . memang padan la muka . niat hati nak makan kat luar . tapi citer dia cani :

ayah dia:  dik, masuk lah makan dulu .
aku:  eh ta pe cik . saya dah makan dah (padahal memang lapa)
ayah dia:  makanlah . kitorang baru makan ni
kawan:  jom lah makan .
aku:  aku tak lapa
mak dia:  jom la makan haa . baru ni haa nak mula
aku: pika aku tak nak . aku kenyang . kau gi lah makan

in this moment , i dah tatw nak refuse macam mana lagi . rasa nyesal gila singgah rumah orang time lunch hour . memang lah kan . orang kata rezeki jangan ditolak . tapi malu lah. sampai sampai rumah orang terus makan .

itu satu hal
bila ambil nasi sikit . dia suruhnya tambah lagi . den ni dah la makan nasi sikit . lauk banyak tambah tambah kalau ada ayam . hehe .

ayahdia:  eh  nah tambah lagi .
aku . cik dah kenyang dah ni ha
mak:  pika amek nasi tambah kat kawan kau ni. sikit sangat makan
ayah dia :  nah amek lauk ni (sambil hulur)
aku :  (jalan mudah cakap )  saya memang makan sikit . tapi banyak kali
mak dia :  haa bagus sebenannya camtu . baru boleh kurus
aku: (gemuk ke)
 ayah dia : masih paksa makan
aku: (senyum)
dah tatau nak buat apa . basuh tangan je

satu hal lagi . bila nak beransur pulang . ayoo . lagi mahu refuse cara baik .

aku: cik balik dulu .
ayah dia: la . balik dah . ajak kawan tu masuk dulu
aku: tak pe cik . nak balik kl ni .
ayah dia:  la . ajak lah .
aku: senyum dan blah . heheh . (maaf pakcik)

so citer dia sekarang . acane nak refuse orang tua cara baik eyk ? hati orang tua kena jaga . dan aku ni memang biadap sikit . so maaflah . pakcik dan makcik luar sana kalau saya "biadap" eyk . ampun . anak masih muda bergetah gitu . hehe.

well . time is always jealous with us . bila jumpa talk talk talk talk and talk . non stop . !! 
luv thira and mira . :) 


Monday, April 8, 2013

semester tiga tutup tirai

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum

sampai je bilik capai camera . dengan take a picture with rommates and classmate . yang mana tak pakai tudung . terus sarung tudung . rambut aurat . walau di mana jua berada . baju tidur pun baju tidur . kenapa kelam kabut . sebab hari ini hari last untuk kami semua di uitm jengka pahang ini . hihih .lek lu untuk semester tiga .lagi tiga bulan jumpa lagi .

alhamdulillah .
ada masam . ada manis. ada masin . ada tawar. ada pahit . ada macam macam rasa . lumrah bukan adat dalam bersahabat . tapi alhamdulillah .semester ini tak banyak pertelingkahan yang berlaku . semuanya dilalui dengan penuh rasa hormat . apahal aku skema .

terima kasih untuk semester tiga yang penuh dengan cerita duka dan ceria . terima kasih .

terima kasih wawa 

terima kasih  mira and iera 



ini bukan yang terakhir kita bersahabat okay . ini adalah permulaan . lots of love . iloveyou





ini tak sangka . kita suka gila budak dua orang ni . and tak sangka gila . dapat kelas ngan dorang .sangat cute . comel . and cantik . esya and syura . 

roommates yang gemuk dah bila duk kat sini . thanks ezreen .

mak jemah baru balik pasar beli baldi . ada ikan tu 

terima kasih . terima kasih . terima kasih . terima kasih . terima kasih . 

minta maaf kalau ada salah dan silap . kosong kosong la eyk 

salam sayang dari norlishafikah (ieka)

p/s : malas edit . tanpa edit . dan malas nak organize . 

Wednesday, April 3, 2013

mereka

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum

untuk kesekian kalinya . homesick yang terlalu kuat . hingga menyebabkan . tidur ingat rumah . bangun terus ingat rumah . terasa macam . ya allah . bapak mengada doe . okay .

esok yakni (5.2.13), ada abang nak nikah . with his comel kak sofia . then i need to face my final . uh ? memang tak dinafikan bergelinang okay air mata . bila fikir rumah dah sesak dengan everything . what , and i terpaksa duduk sini ngadap buku . ingat boleh fokus ? jangan tanya kenapa pointer turun nanti . jangan tanya juga kenapa perut dan seantero badan mula menaik . stres. lalu makanan menjadi habuan .

tiada siapa yang mampu membantu . kalau dulu mesti ada . kalau sekarang tak ada siapa faham .kecuali yang maha esa.  bila masa ini berlaku . mulalah rasa rindu dekat "dia" ann . eh lumrah . jangan nak perasan . (hihihi)

well .
congrats to Mohd Hazreen and Sofia . respect them . because couple since form 2 i guess then alhamdulillah hingga ke jinjang pelamin . dan hendaknya, ke syurga . amin . dek yang hanya mampu . doa agar perjalanan majlis akad nikah, bersanding, dan bertandang smooth, dan tak hujan . hihihihi. to all my family, hm . u know i'm in trouble . just doa for me .

baru terasa rindu keluarga . first time . hahahaa -.- :(




how sweet they are . ayen propose dekat atas gunung . :) 


semoga kekal ke syurga . confirm anak comel . then tak ada siapa nak hantar aku balik jengka dah . dah kena hidup berdikari . 





my everything . 

belon . tolong bawa daku terbang ke port dickson . ehem . next siapa nikah eh ? sulong ke bongsu ? ehem . :) 

assalamualaikum 
xie xie .