"aku punya satu seribu juta impian."

Saturday, March 9, 2013

bicara tentang kematian .

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

terlebih dahulu al fatihah untuk arwah Abdul Halim Ong (ayah salah seorang sahabat) dan juga semua pejuang tanah air yang telah kembali ke rahmatullah .

 tak tau kenapa lately ni . telinga ashik dengar orang meninggal dunia . gerun rasa . meremang bulu roma . walaupun tak kenal , tah kenapa hati ini sayu sangat bila kenangkan macam mana lah perasaan ahli keluarga arwah hadapi ujian allah ni .

allah ada bagi hint sebelum seseorang itu dijemput untuk menghadapNYA . contohnya , seorang sahabat saya, baru baru ini ada cakap yang dia teringin sangat nak belajar uruskan jenazah . tup tup belum sempat belajar, ayah dia meninggal . mesti ralat , sebab tak dapat uruskan jenazah ayah sendiri . :( hint ke 2, dia terdetik nak balik kampung hari jumaat , sebab birthday mak dia . dan ayah dia meninggal hari sabtu. kalau saya jadi dia , nangis berduyun . dan cuba bayangkan perasaan hiba mak dia ? ya allah . sedihnya .ya allah . tenangkan lah hati keluarga mereka yang kehilangan orang yang mereka sayang . berikan kesabaran yang tinggi untuk meneruskan kehidupan ini . juga, kau tempatkanlah orang orang yang telah pergi bersama dengan orang orang yang beriman . ampunkanlah dosa dosa mereka . 

takziah untuk keluarga johan .No comments:

Post a Comment