"aku punya satu seribu juta impian."

Tuesday, January 22, 2013

perkataan

manusia punya sebab untuk berbalah antara satu sama lain
manusia punya sebab untuk bercinta antara satu sama lain

bukan nak kata apa . hanya untuk peringatan diri sendiri juga sahabat

kadang kadang rasa macam  musuh dalam selimut
bersahabat tetapi mengata, mengutuk, mencaci di belakang
tertusuk sebilah pisau  di belakang sahabat atau erti kata lain, tikam dari belakang

kenapa eyh kita kena macam tu .

mulut satu anugerah . bayangkan hidup tak ada mulut ?
macam mana nak makan
macam mana nak minum
macam mana nak cakap
macam mana nak say i love you kat boyfriend . eh?

terlajak perahu boleh diundur . cop boleh meyh ? kalau air deras?
terlajak kata kau binasa . cop boleh minta maaf  kan?

maafkan itu lebih mulia dari meminta maaf .





No comments:

Post a Comment