"aku punya satu seribu juta impian."

Sunday, December 30, 2012

tajuk tiada

assalamualaikum

pernah tak satu malam , duduk seorang dalam rumah . hujan lebat , petir sambar menyambar . tengok jam pukul 3 pagi . gaduh dengan buah hati . tetiba dengar bunyi anjing . itu takut disebabkan syaitan mungkin . kalau perempuan , biasalah tue . perempuan kan hatinya lembut .

pernah tak satu malam. . duduk seorang dalam rumah, hujan lebat . makanan tiada . masak tak geti . semalam tu buat satu dosa . tetiba rasa takut . dan tetiba tah kenapa menangis . ambil handphone, call orang yang rasa boleh cool down kan kita . takut itu mungkin takut kepada allah. tetiba nangis tanpa sebab . dah kenapa .

manusia tak lepas dari melakukan kesalahan . repeat . tak lepas dari melakukan kesalahan . tak kisah la , kesalahan kecil sekecil cacing ke . kesalahan besar sebesar gajah ke , asalkan ada kesalahan ., selagi bernafas selagi itu melakukan kesalahan .

itu bukan persoalan . persoalan yang bermain di minda penaip ini ialah , sampai bila je nak lakukan kesalahan yang sama ? buat dosa, rasa sebe salah, minta ampun kat allah, nekad tak nak buat lagi benda yang sama . tup tup tak sampai sebulan buat lagi . eh dah kenapa

mungkin tak serious .


macam mana nak serious . hai tak tahu lah .


No comments:

Post a Comment