"aku punya satu seribu juta impian."

Monday, August 20, 2012

tukar tajuk

rasa-rasanya dah banyak sangat aku post mengenai percintaan . ala, biasa ar bro . budak baru nek kot . hahahaha . 

kali ini aku bercerita mengenai raya tahun dua ribu dua belas . yang secara amnya sangat dan langsung tidak menyeronokkan sama seperti tahun-tahun lepas . sedang ashik orang lain pergi salam sanak saudara dan mengumpul duit raya , dan aku hanya sibuk melayari social network yang rata-ratanya bosan jugak . kesian aku . sungguh merana hidup tanpa kawan yang rata-ratanya pulang ke kampung . 


tetiba aku rasa macam menyesal sebab beli baju mahal-mahal tapi tak jalan raya . hari ini raya ketiga . aku rasa dah tiga buah rumah aku pergi . perghhh banyak rumah kan . satu rumah aku , dua rumah kakak aku yang hanya 10 minit saja dari rumah aku , dan ketiga rumah sedara aku yang hanya memakan masa selama 5 minit . tragis doe raya aku kali ini , mana pergi sahabat handai semua ya ? ya , baru segerombolan sahabat yang datang semalam. dan itu mungkin yang pertama dan terakhir . kesian ! 


amacam tragis tak memori raya kami . akibat camera sudah dirosakkan, ini lah jadinya . walhah pakai semua lawa-lawa . baik pakai kain batik dengan tudung sarung . sumpah doe . aku bosan . raya tak jadi . tah tah tahun depan pun macam niy kan . 

kepada sesiapa yang baca ini sedih raya . 

saya, norlishafikah bt . mohd ali . ingin mengucapkan selamat hari raya , maaf zahir kepada anda semua jika ada salah dan silap ok . kosong-kosong okay . moga anda bahagia pada hari raya kali ini , dan diharapkan anda bertemu kekasih hati . 


walau tak selawa mana , walau tak secantik mana, i'm proud to be me . ingat senang nak jadi aku ? senang jer lah . selagi ada allah di hati . cehh !