"aku punya satu seribu juta impian."

Friday, November 4, 2011

TERKEJUT . kejutkan aku

assalamualaikum.

                                                
opocot mak kau meletop !! haaaa.. lumrah manusia kenapa kena ada perkataan mak kalau kita terkezut . itu bermakna mak sentiasa ada dalam hati kita . anda pernah dengar orang kalau terkejut cakap opocot ayah kau meletop !! ? ha pernah tak ?? sepanjang saya hidup nyh tada lg kawan-kawan melatah panggil bapak . ok stop ! bukan pasal terkejut entry kali nyh . ta masuk langsung dengan apa yang saya nak sampaikan . hee.
macam mana na mula ayat nyh ? tue la td sebelum tido banyak sangat idea na tulis dalam surat khabar hari nyh . bila da tydo lupa semua . aperda! puk pala . ! 

okayla . saya kan sebenanyer nak cerita tentang perubahan yang dialami oleh saya sendiri . semua nyh gara-gara respon yang saya dapat dr kawan-kawan mak saya , kawan-kawan akak, kawan-kawan saya jugak , malah keluarga saya jugak .  na taw ta . na taw tak . lek lue . biar saya bg teka teki siket eh ? ala boleyh la . patue anda jawab dalam hati k . pastue saya bg jawapan . pastu kalo betul jawapan anda td . sya bg flying kish ! jangan nipu taw . allah tahu apa yang ada dalam hati . eh membebel plak anak ali nyh . ! ngee. saba la yunk 

**gambar telah dipadamkan**

okay . nyh teka tekinya . siapa manusia allah yang ada kat atas nyh ?? jawab-jawab jangan ta jawab taw . emm . comel kan . saya suka dia nyh . dia nyh kan dr dulu sampai sekarang memang chomel . sekarang lg chomel . hikhokhikhok. < macambabisedawa > hahah . ramai doe pompan nak kat yer nyh dulu . cun0cun beb . ramai yang jelesh ngan dyer nyh . huh ! i like ! ada pompan tue cakap . "u, comelnyer saya suka"
haa. cenggitu la lbeyh kurang la ann . namo lah puji lebeh-lebeh . nanti dia kembang bontot plak . hui parah ! okay yang nyh soalan no 1. next picture .


adoyai . ! jembalang mana lah yang si norli nyh amek pic nyh . ? haa.. mungkin itu antara jawapan korang . hahah . cuba tgk dressup dia ? dr bawah la yer . selipar jepun, suar hitam longgar,tshirt pink,kardigan,tudung bawal,muka hitam,kalau u guys close up ada kesan lebam kat muka dia nyh . hahaha  . adoy anak sapa la nyh kan . sapa lah jadi boyfriend dia . mesti boyfriend dia pon ta hensem . yolah . orang lawa dapat pakwe hensem . orang muka hodoh dapat la yang serupa dgnnya . ngee ! maaf kalau ada yang terasa . hakikatnya saya tak kutuk sesapa okay ! ok jawab lah siapa si dia ini . :)


ayokkkkkkkkkkkk . ! tatw . dia sedeyh da . sebab korang kutuk yer .. tatw . haaa . puk pala kunk baru taw . chop! sapa nyh . ?? ngee . saya taw awak semua da taw siapa yang dimaksudkan kat gamba atas tue kan . ngee! teka teki bodoh la pulok !

nak jugak bg jawapan . buweeekkk !
gambar 1=manusia itu bernama norlishafikah binti mohd ali yang berumur 15 tahun 
gambar2=manusia itu bernama norlishafikah binti mohd ali yang berumur 17 tahun
gambar3=manusia itu bernama norlishafikah binti mohd ali yang berumur 18 tahun

hikhokhikhok. ! kenapa la kena ada bunyi tue sayang . ok lah konklusinya saya na bgtaw yang setiap orang boleyh berubah ke arah yang lebih baek . saya tataw kenapa saya macam sedih bila wat entry kali nyh . mungkin saya sendiri terharu dgn penampilan saya sekarang . ramai yang cakap saya dah berubah . ramai cakap saya da gegel . ramai yang cakap saya da comel. ramai cakap saya dah jadik anak dara . hello. excuse me saya memang anak dara dr dulu ok. ngee .


saya suka sangat bila diorang semua cakap saya chomel,chantek,anak dara,tinggi,lawa,gegel . eh macam-macam lakan , PERHATIAN ! saya tak RIAK okay . saya cuma cakap saya suka . pada masa yang sama saya bersyukur ke hadrat illahi kerana membuka pintu perubahan dalam hati yang keras nyh . mungkin juga ini semua atas doa mak saya yang ta putus-putus doakan anak yer nyh berubah jadi baek . korang na taw ta . saya nyh nauzubillah nakal gila okay . sekarang pon nakal. tp siket jer lah . haha . terima kasih mak ! masa saya pakai tudung mula-mula tue kan http://tiqazainal.blogspot.com/ yang tolong saya pakai tudung . hahah . usha la belog budak chumel nyh .. lepastue kan saya janji pada diri saya yang saya TAKKAN bukak tudung lg . adalah jugak bila saya down saya rasa na potong rambut saya yang dah panjang nyh tp bila pk-pk balik . kalau saya potong rambut mesti saya bukak tudung . sapa kata senang nak berubah jadi baik ? perlu semangat dan pengorbanan ok . syaitan tue ada kat mana-mana jer . so tingkatkan keimanan anda untuk terus berubah !


inilah wajah baru say . alhamdulillah . saya doa yang terbaik untuk saya . kawan-kawan juga ya . ? ngee.. kepada kawan-kawan yang satu kepala ngan saya dulu . wakup girls o boys kita boleh . eh apada . da macam apertah . 

sekian
thanks for reading dis newspaper
iloveyou (*.*)




Wednesday, November 2, 2011

kalau saya boring

assalamualaikm..

mari sini semua saya mahu ceritakan satu cerita yang anda mungkin akan berminat . haaa.. na taw tak apa ceritanya . ok ceritanya bermula dr a sampailah z. ok lawak tak ? ok ta lawak . ya saya tahu saya ta ksah .. buka sahaja blog saya pasti anda tahu saya nyh seorang yang memboringkan kan . yer anda na taw kenapa saya seorang yang memborinbgkan ?hm itu hanyalah disebabkan saya pon tgh boring . maka entry kali nyh terjadi . tiada yang spacial . hanya luahan hati . hanya cerita dongeng dan hanya nukilan manusia yang bernama norlishafikah . hahaha . itu lah nama yang diberikan mak bapak saya , ha  sedap kan ?? oh saya bahagia . stop!

ok sebenarnya kan . saya kan ., dah kan . berhenty kerja lah . oh sangat sedeyh ketika itu ya . saya rapat ngan semua orang kat sana n tetiba saya boleh pergi tinggalkan dorang . kesian kat dowang . dan kesian jugak kat saya sebab saya akan mengira hari untuk pergi pahang pulak . hehehehe . untuk girls semua ika akan merindui kamu semua okay !









oh tidak saya merindui kalian semua .. hanya tuhan saja yang tahu yang saya nangis dalam hati saat na cakap baibai . ala dala tue yunk . namo la nanges-nanges lg k . setiap yang berjumpa pasti akan berpisah . so cheelax! emm lepasnyh saya akan tinggalkan family n boyfie kesayangan saya tue .. oh saya akan pastikan saya takkan nanges depan dowang . dalam bilik mungkin . huh malu lah nangis-nangis nyh. :)

eh na taw satu benda tak ., tak lama lg kan saya nak pergi jengka kan . percaya tak saya da ada kawan la  so saya da ta takut sangat dah , tp still ada rasa takut lg okay.. haritue la kan saya pergi add uitm jengka kat facebook . lepastue saya add la beberapa kenalan yang ada kat situ . semua perempuan okay . lepastue ada seorang perempuan comel tue masuk kan saya dalam group uitm jengka intake nov . ohhh saya terharu gila ,. sebab banyak dah kawan saya dapat dari situ . tapi saya rapat ngan dua orang jer . mereka sama course ngan saya .


alalallalala...say suka tgk muka dia nyh . comel lah . macam amoi pon ada . muka pon nampak baek kan . jdan kan hati dia kan pon sangat baek . suara dia pobn sangat la chomellll... mesti pakwe dia sayang kat dia kan . heheheh .eh na taw tak yer nyh kan dok rawang taw . ehemehem . nnty kalau dia balik rawang saya nak ikut . hehe . gatalnyer  ok yang nyh nama dya sariy . maaf sangat-sangat sebab saya tatw lg nama penuh dia . hehehe . sesapa yang berkenan sila simpan kenan anda tue ok . dia dah bertunang . hahahha 


ini dia . inilah gadis yang masukkan saya kat group tue . terima ksih yer awak . tanpa awak saya mungkin kesunyian nnty . saya akan berterima kasih bila jumpa nanti . awak chumel . suka bentuk muka dia yang bulat tue . nama dia wawa . aku rasa dia nyh ganas siket kot . hahaha . wawawawawa . nanty jumpa na kish . heheh . 

ok lah sekian sahaja berita untuk harinyh lain masa saya update lg . saya rasa saya punya blog da ok kot . jadik saya na perkenalkan blog yang selama nyh saya private pada semua . hee..


waalaikumsalam 
thanks for reading dis newspaper
muah (*,*)