"aku punya satu seribu juta impian."

Thursday, October 27, 2011

Kalau Saya Bosan

assalamulaikum.

hai ..saya na test market muka saya . lawa tak ?ok talawa . tau sangat tue . tayah na cakapbanyak sanagat la kan . saya tengah boring sekarang nyh . jadi saya pon pergi lah cc yakni cybercafe . al maklumlah . saya takda berukband . nnty saya beli eh.nnty hari hari saya online . namo rindu rindu okay yayunk ..

hari ini saya cuty kerja . dan juga harinyh last saya cuty sebekum saya berhenty . ok stop tanak cter pasal berhenti kerja nanty air mata saya mengalir lh . isk.isk . tayah na gedik sangat la kan .. saya ingat nak keluar ngan buah haty kesayangan saya tp dya katanya busy . eh tada la. semua salah say jugak . saya malas lanak g seremban tue . apa ada ? haha . padahal dulu dataing kat sana boleh jer . sekarang jer ta bleyh . na market kt kuala lumpur jer . haha .nanty g pahang padan la muka aku kan . dataing kat kelapa sawit . hahaha ..nak ajak kawan.kawan kuar pon tader guna . yer lah mereka semua ada yang bekerja la ada yang ada kelas a . naik berang la jugak sebab saya bercuty pada hari ta sepatutnya . haptuih btol la kan . ngeee...

maka dengan itu saya pon pergilah keluar mencari rezekiseorang diri . hahaha . saya pergi jj . hahaha . sowang.sowang tue . saya pakai lawa.lawa taw . ingat nyer nak pergi la times square ker . klcc ker kan . tp hamapagas kan . bler ada kat jj saya rasa saya keseorangan sangat . kesian aku doe ! sapa bodoh . haha . jadik kan saya pon ergi hanya satiu jam sahaja . haha . adaka etu dinamakan keluar ?


hahaha . macam nyh g jj . hahah . kelakar bila pk balik . haha . apalah aku nyh malukan diri . patu kan banyak kali plak aku g cucuk duit . nyot.nyot ta bnyak barang pon aku beli . hahaha . apea yang haha . diam lah ! eh tetiber plak ..

anda perasan tak uang saya da pakai skirt . ini kan kalau mak aku nampak kompom lg ternyata yang dya cakap aku nyh lawaaaaa... ahhaa . yer lah . sejak kecil lg kan aku tak suka tak minat la kat skirt nyh . ni semua gara.gara kau kL . eh aper kener mngener . yer r nyh semua bab aku tru gaya budak.budak sini la kan . da jadik macam nyh . ahhhh ... kesian . tp ok what kan ..nmpak la aku nyh gegurl . kan ?hhhaa haptuih la pijak air liur sendiri . aish!! da tue jer na cakap harini. kesian kan kat koprang . geee

sekian . waalaikumslam ..
muah kat pp ciket :)

Thursday, October 6, 2011

Lapan bulan mengenali CINTA

Assalamualaikum ..

entry saya kali ini dibuat ketika saya sedang berduka lara memikirkan apa yang akan berlaku apabila saya tiada kelak .

tak lama lagi sayan akan pergi meninggalkan zaman keseronokan duniawi saya ini . tiada lagi kebahagiaan ,tiada lagi senyuman manis yang akan dilakukan . saya akan tinggalkan segala benda yang saya suka sepanajang saya menetap di kuala lumpur .

umum sudah mengetahui bahawa saya akan pergi BELAJAR di JENGKA PAHANG pada 16 haribulan 11. yakni sebulan lg . hahaha . tayah la na berita sanagat kan . hehe . ok . sebelum aku berhijrah aku akan tinggalkan manusia yang aku sayang di kuala lumpur nyh . jika dahulu nya aku menangis apabila ingin berhijrah ke kuala lumpur lalu meninggalkan para sahabat yang berada di sekolah . kini sekali lg aku mngalami situasinyer . aku akan pergi tinggalakan para sahabat di Berjaya Timesa Square.
amacam lawa tak board ini . ? aku banyak haiskan masa aku di sini berbanding rumah . inilah rumah kedua aku . hha . nyh tmpat kerja aku lah . kedai kasot .Lot 4_45 Berjaya Times Square dan aku takan lupa tmpat nyh . susah senang bersama .

perkenalkan para sahabat sejak 14 Febuari 2011...


hahahaha , cubtakcuntak . terbaek wokkk . ini gadis nama dya yaya . tak ingat plak nama penuh dyer . apa yang korang perlu taw la kan . dya nyh sudah kawen ok dan mempunyai seorang anak . dya ny kerja sebulan jer . patu berhenti . sebab-sebab yang tak dapat dielakkan .. yaya ny la melayu pertama yang kerja ngan aku selepas aku berkawan ngan budak myanmar dan budak cina .

amacam bro ? ada lelehan di bibirmu . yaa. saya tahu ini budak sangat gorgeous . nama dia mia . aku panggil mama mia . hahah . stylo doe . ini budak kuala lumpur asli punya . dia nyh pandai bergaya wa cakap lue . wa pon jeles tgk semua aksi-aksi dia. haha .dia kerja selama seminggu . hahahahahaha ... ngok ngek tol budak nyh .

haaaa.....comel tak kanak-kanak nyh ??/haaa nama dia tem . nama betol emmmmmm tataw la . haha . sebenanyer dia nyh sahabat kepada yang atas nyh . mereka masok dan berhenti sama-sama . haha . atas sebab tetetetetetetetete . tanak cter . haha .

. haa.. kan saya dah cakap mereka nyh pandae mngayakan sesuatu benda . bila nmpak camera jer . ya allah tengok lah . menarik kan . yang baju waner unggu tue chomel kan . nmer yer aida . hahaha . sungguh chumel . tambah-tambah lagi kalau dya makup . cun habis . dya berhenti sebab samabung belajar . n yer kejer selama sebulan . ok . next please.

hahaha .amacam ada mintak penyepak tak muka kami berdua ??hahha . nama dia kuza . tayah na pelik sangat la kan . sebenanyer dia nyh budak indonesia . tp da lama menetap di kuala lumpur . kiteorang semua sayang kat dia nyh . sebabnyer sia nyh ashik-ashik gelak . tah apa yang lawak ntah kan . aku sayang dya nyh . hehe .

. haaa jangan nak amek kek tue . aku punya . ahhh tiba-tiba.  jangan ada yang terkejut bil aku bagtaw yang dya nyh da kawen n dah ada 2 anak . macam hebat kan para sahabat aku nyh ?? by de way la kan nama dya ekin . aku panggil kak ekin . chumel kan . sayang akak walaupon mulut lue siket ada cibai . ahahaaha

tadaaaaaaa. inilah dya kakak yang paling aku rasa la kan kalo aku jadik dya dah lama aku bunuh diri aku nyh  . hahah . na taw kenapa tak . sebabnyer dya nyh walaupon dya lagitua dr aku tp aku layan yer macam aku nyh yang lg tua dr aku . hahaha . gila kuasa . haha . umoq dya 26 tahun nyh . n tak lama lg bakal mendirikan rumah tangga . hahaha . oh yaa... namer dyer kak zila . nama pakwe yer rozi . nnty kawen dapat anak namer Rozila . hahaha . beng2

so missss diz tyme . baju puteh tue adalah sahabat dan juga supervisor besar aku . nama yer kuan . dyer marah dyer senyum semua aku dah biasa dah . da ta heran dah kalo yer marah sebab nanty yer ok balik . hahaha . semua takot ngan dya taw. yang tengah2 tue plak . kak mira . yer kawan bek kepada kak zila . baru jer masok kerja , yer pn salu sangat dgar masalh aku . alah taper kak nnty ika da tader da tayah dga dah .

ok lah rasa nya ini jer gamba yang ada di camera aku . aku pasti dan sure punya kan rinduuuuuuu kat dowang nyh . tah bila akan jumpa lg kan . bila da na g pahang nnty . macam maner aku na balik port dickson lah na balik seremban la na balik rawang la . hahaha .

untuk para sahabat vetini dan juga para sahabat di times square :
ieka da nak pergi nyh . ieka mintak maaf kalau ieka ada wat korang saket haty ker aper ker . percayalah ieka sayang korang sangat sangat taw . susah senang kita bersama . kalau ieka nanges jer mesty korang bg semangat . kalau ieka wat lawak korang gelak walaupon kekadang lawak tue tak mnjadi . kalo ieka kener marah ngan kuan mesty korang tewnangkan ieka . terima kaseh . walaupon baru kanal . kita da rapat sangat . sayang korang la .
~nyh ader beberapa nasihat~
KUAN nanty jaga diowang taw . u jangan mara-mara ta tentu pasal taw nnty dowang lari u jugak yang susah kan . kalau lapa makan nnty u lapau ashik marah jer
KAK ZILA nanty akak jangan sedeyntaw ieka da benty nnty . kuza nagn kak ekin kan ada . jngan givup kalo kuan soh wat etu ini . call jer ieka . taw . soory taw ieka salu ketuk paler akak .
KAK EKIN akak jaga diri taw . pilihlah yang terbaek untuk diri akak k . jaga anak-anak . hahaha 
KUZA hmmm  . tingkatkan lg mutu bahasa melayu anda ok ? hehe . moger berjaya dalam spm. :)

tok kak nita,kak zura,jasmine,rajes,liss,ziey,kak nor,ayoi, dan semua bangla yang kenal ieka . hahaha .. bai. bai semua . semoga kita jumpa lagi



 assalamualikum . waalaikumsalam . :)