"aku punya satu seribu juta impian."

Thursday, December 29, 2011

Kisah Wanita

Assalamualaikum..

      Wanita dan kecantikan bagaikan aur dengan tebing, memang tak dapat dipisahkan, jika dipisahkan, pincangla lagu, pincangla irama.
Begitulah perumpamaan yang mengaitkan wanita dengan kecantikan. Laporan yang mengatakan wanita menghabiskan sebahagian besar gaji untuk membeli kosmetik dan memberi fokus yang istimewa terhadap diri untuk kelihatan cantik bukanlah sesuatu yang mengejutkan.

       Sebagai wanita, kita akan lebih terkejut jika ada wanita yang tidak memberikan perhatian terhadap kecantikan mereka  dan sangat terkejut jika ada wanita yang langsung tidak tahu bagaimana hendak mencantikkan diri.

       Kecantikan adalah salah salah satu antara kuasa wanita selain kelembutan dan sifat keibuan wanita. Lelaki mana yang tidak tertarik dengan wanita cantik, tanyalah mana-mana lelaki, sudah pasti jawapannya jelas dan spesifik, mereka sukakan wanita 4C iaitu CANTIK, CERIA, CERGAS, DAN CERDIK, kerana itulah sebenarnya yang dikatakan cantik luar dan cantik dalam yang merangkumi aspek mental, fizikal, sosial dan spiritual.

        Mengapa wanita obses dan sukakan kecantikan sampai sanggup berhabis duit untuk cantik.?
Ada yang hendak cantik dengan sanggup melakukan pelbagai cara 7S iaitu Susuk yang dimasukkan ke dalam badan, Suntik pada bahagian yang boleh mempertingkatkan keyakinan diri wanita iaitu kawasan 5P iaitu Pinggang, Punggung, Perut, Pipi dan Payu dara, Senam habis-habisan, Sekat makan hingga kurang makan, Sapu krim putin muka dan kawal jeragat, Sental badan dan cerah kulit dan Surgeri kosmetik pada muka dan selurun badan.

         Semua usaha 7S sanggup dilakukan bagi wanita yang obses untuk cantik dan ada akses untuk jayakannya, tapi soal fulusnya perlulah difikirkan dengan tulus.

        Kerana nak cantik, kosnya juga bukan sedikit, duit yang membukit, lama-lama jadi sikit, badan sihat cari duit, lama-lama jadi sakit kerana kuat cari duit, tapi semuanya wanita sanggup lakukan hanya kerana hendak cantik dan menarik, untuk menjadi perhatian dan angganan n serta igauan kaum lelaki khususnya dan kecemburuan wanita lain yang menjadikan wanita cantik idola kerana kecantikan tubuh badan macam biola.

       Mengapa wanita obses dan sanggup melakukan apa sahaka untuk cantik? Jawapannya terletak pada perkataan cantik itu sendiri. Cuba kita fahami satu persatu:

     C~Cemerlangnya wanita itu sering dikaitkan dengan cantik dan intelek yang memiki semua sifat wanita cemerlang iaitu cantik, ceriam cergas dan cerdik.
     A~Aspirasi kepada kaum lelaki apabia berdampingan dan memiliki wanita cantik yang akan mempertingkatkan lagi semangat dan jati diri lelaki.
     N~Nilai-nilai positif wanita yang disenangi seperti sikap kemanjaan, kemesraan, dan keibuan banyak dikaitkan denhan wanita cantik.
     T~Takhluk dunia dengan kecantikan dan sekarah telah membuktikannya dengan kecantikan Cleopatra telah melemahkan pahlawan ternama Mark Anthony, sebagaimana Majnun menjadi gila kerana kecantikan Laila!
     I~Inspirasi wanita cantik juga menjadi dambaan lelaki dan tidak dinafikan bahawa cantik itu sebagai penyalur idea dan ihan yang memberi memberi inspirasi kepada lelaki. Wanita-wanita Malaysia yang cantik antaranya Siti Nurhaliza, Norfazura menjadi sumber inspirasi kepada wanita-wanita lain untuk kekal cantik dan menarik.
     K~kejayaan juga dikaitkan dengan kecantikan kerana wanita-wnaita yang ternama dan berjata ramai terdiri daripada eanita-wanita cantik, menarik dan bergaya.

         Dengan tagline beuty is the sign to success menjadikan wanita sanggup beratur inline dan online untuk membeli kosmetik untuk cantik! Hingga wang merekapun offline.






okay hie there . entry kali ini bukan copy n paste okay. i tengah berlatih typing . so this artical im taking from newspaper on 30.dis.2011. btw apa yang artical nyh cakap semua betul . but tak semestinya wanita cantik sahaja yang boleh berjaya n of couse semua wanita ada kecantikan tersendiri rite ?

so believe in what u have.

skema gila entry kali nyh , haahahah
nyh baru betul surat khabar .hahahha.
smile . cheeessseee. !

Wednesday, December 7, 2011

di sini selamanya

assalamualaikum..

kalian sudah tahu sudah berapa lama saya di sini ? di sini maknanya di uitm jengka pahang nyh ? saya di sini sudah 23 hari . wooo lama tue weyh . lama sangat tue weyh . den da jadik orag pahang doe . bangga tak ? dari port dickson . dari kuala lumpur . back to pahang . haha . kelakar . dan lagi kelakar aku dah ada belajar . hahah . bapak lahai .

~disebabkan dah jadik budak uni .ayat kena baku~

hai . saya kat sini amek couse on taw . yakni office management . hohoho. kena makup . pakai heels .office weyh . wuuuu .. kena chantek-cantek taw . heee . tue lah ammir risau sangat . haha , koya . hah ! ayat baru weyh koya . anada tahu apa itu koya ? hm ala macam badget bagus la . geeee,,,

nak taw tak penat sangat taw masa mds hari tue . yakni minggu dera siswi . sangat sangat penat okay . sangat penat . ok da stop . tp btoy la kan . penat gila . kau bayangkan tido kol 1 bngun 2.30 . takke bangang . deyh ! bukan 2.30 ptg taw . pagi . hadoy . nasib lah kan . tapi ok lah dah lepas da popn . cter na gelabah kan .lagipon 1 week jer . patu dah takda dah .

nak taw tak . kita kan tiba kita lak kan , ok aku sendiri pening baca ayat lintang pukang aku nyh kan . hm.. nama kelas saya om1141j . nak taw tak tue kelas last sekali taw . sebenanyer kitorang terlebih student . aku la kelebihannya , patu terpaksa bukak kelas baru . then kan . kitorang susah bebeno nak dapat jadual . sangat susah okay . okay cter sal budak kelas. budak pompan ada 16 orang manakala lelaki ada 9 orang . as usual kaum hawa pasti menang . yaeh ! hah nak taw tak mereka semua sangat lucu taw . ada pendek ada inggi ada comel . snagt baek . n mereka semua baik . ada dari kL ada dr kuantan ada dari merata . tp dr nogori saya sorang saja . maaf sangat-sangat tiada lah gambar mereka , sebab kan camera saya pon dah kena virus . ! semua berpunca dari library . tanak masuk library !

ceritera bandar jengka . woooooooo . di sini sumpah tiada apa apa melainkan u mart . jengka nyh sebuah kampung . atau sebuah bandar . tp kat sini daif ciket . maaf orang jengka . hm . bandar dia serupa pekan pasir panjang kat pd tue . kalau nak dapat bandar macam pd kena nek bas 1 jam setengah baru sanapai . kalau nak bandar macam seremban kena nek bas 2 jam setengah yakni di kuantan . saya tak jejak lagi kat situ . mungkin akan datang . haha , setiap kali pergi bndar mesti makan kfc . alhamdulillah ada jugak kfc kan ., huhu .korang dah mula sedeyh kan ? hm makanan kat sini agak berbeze dgn nogori . orang negeri kan makan makanan pedas kan . kat sini samabal ikan pon ta pedas . kesian weyh . saya pernah makan laksa . tp rasa ikan pon tak da . rasa pedas apatah lagi . roomate saya cakap tue laksa lemak . mang tak la kan ,'

ceritera roomate . bilik nyh diduduki 4 orang gadis . semua virgin lagi . aku dah check dah . hahaha . kak nad paling tua . dia amek pra dip .

yang nyh rina . chumel kan . single lagi nyh kalau nak dia boleh try tp dapat ta kompem . memilih . haha . shes okay . tapi lau dah lamabat g kelas, masyaallah rasa macam na hentak pala dia kat dinding . tapi dalam bnyak2 dia paling rajin bangun tydo n study pagi2 buta . ngee,,, !

haaa... ini dia mek kelate . dialah penyeri bvilik nyh . kalau bercakap . pekat nak mampus loghat . kekadang aku tak paham langsung apa yang dia cakap . patukalau cakap ngan pakwe kesayangan dia mesti kuat n diakhiri dgn "sayang yayunk" . haha . kalau yer takda bosan yang teramat amat okayh . hoho





uiiii dah kurus lah ! uiiii . sepahnya bilik . uiiiii pakai sekirt lah . tayah nak uiiii sangat lah kan . itu bukan katil saya taw . katil saya belah sana . sana mana yer . pk lah sendiri . kami double daker dan katil saya tingkat 2 . haha ,. buat masa nyh saya tak pernah jatuh lagi . esok lusa insyaalah . tak ada masalah kepanasan sebab jengka sekarang ashik hujan dan mempunyai kabus sangat tebal . dah macam kat luar negara . haha ! bangang gila ayat aku pagi nyh 

ceritera tentang pelajaran pulak , geee, ! saya ada 8 subjek ., 1 tue subjek koko , kena kawad bagai . penat doe , dan saya masuk sispa . yakni sisws siswi pertahanan awam , haha , boleh tolong orang banjir nanti , gaga ., saya shukeeeerrrrr sangat masuk kelas omt 100 dgn omt 121 . gilo . 100 tue kelas personality . di situ belajat tentang cara-cara bkerja as a officer work . abaiakn ayat lintang pukang aku tuh ., besh wooo . kena pakai makup . kena pakai office wear . dan tak boleh bla kena pakai heels . as usual saya akan pakai flat jer . sampai kelas baru tukar , haha , marah miss ku abaikan saja . omt121 lak ,kelas typing . huh! suker gila doe . walaupon lepas kelas tue habis tangan menggigil . yer lah mana taknya ken guna 10 jari untuk type . gila lah kan . yang lain tue macam tak berapa nak besh sebab kena bnyak hafal . haha . ada kelas ctu, tue agama punya kelas ., sampai ke sekarang tak masuk kelas lagi . patu ada kelas math . sumpah saya takut na proceed kelas tue sebab macam add math n rina kata makin lama makin susah . mang tak lah kan . patu ada kelas bel . tue kelas bi , nasib bek speaking gua makain lama makin bagus , berkat kerja di ts . terima kasih vetini . tiba rindu sangat :(. patu ada kelas omt131. dan imd101. dua dua kelas personality , mean blajar cara nak bekerja ..uiiiii.. panjangnya !

ok next gambar lah kan . dah takda benda na share, 


                                         





saya rindu gila kat family saya
saya rindu gila kat ammir
saya rindu gila kat vetini
saya rindu gila kat sekolah
saya rindu kat port dickson
saya rindu kat kula lumpur 

saya nak balik !!!!!!!







Friday, November 4, 2011

TERKEJUT . kejutkan aku

assalamualaikum.

                                                
opocot mak kau meletop !! haaaa.. lumrah manusia kenapa kena ada perkataan mak kalau kita terkezut . itu bermakna mak sentiasa ada dalam hati kita . anda pernah dengar orang kalau terkejut cakap opocot ayah kau meletop !! ? ha pernah tak ?? sepanjang saya hidup nyh tada lg kawan-kawan melatah panggil bapak . ok stop ! bukan pasal terkejut entry kali nyh . ta masuk langsung dengan apa yang saya nak sampaikan . hee.
macam mana na mula ayat nyh ? tue la td sebelum tido banyak sangat idea na tulis dalam surat khabar hari nyh . bila da tydo lupa semua . aperda! puk pala . ! 

okayla . saya kan sebenanyer nak cerita tentang perubahan yang dialami oleh saya sendiri . semua nyh gara-gara respon yang saya dapat dr kawan-kawan mak saya , kawan-kawan akak, kawan-kawan saya jugak , malah keluarga saya jugak .  na taw ta . na taw tak . lek lue . biar saya bg teka teki siket eh ? ala boleyh la . patue anda jawab dalam hati k . pastue saya bg jawapan . pastu kalo betul jawapan anda td . sya bg flying kish ! jangan nipu taw . allah tahu apa yang ada dalam hati . eh membebel plak anak ali nyh . ! ngee. saba la yunk 

**gambar telah dipadamkan**

okay . nyh teka tekinya . siapa manusia allah yang ada kat atas nyh ?? jawab-jawab jangan ta jawab taw . emm . comel kan . saya suka dia nyh . dia nyh kan dr dulu sampai sekarang memang chomel . sekarang lg chomel . hikhokhikhok. < macambabisedawa > hahah . ramai doe pompan nak kat yer nyh dulu . cun0cun beb . ramai yang jelesh ngan dyer nyh . huh ! i like ! ada pompan tue cakap . "u, comelnyer saya suka"
haa. cenggitu la lbeyh kurang la ann . namo lah puji lebeh-lebeh . nanti dia kembang bontot plak . hui parah ! okay yang nyh soalan no 1. next picture .


adoyai . ! jembalang mana lah yang si norli nyh amek pic nyh . ? haa.. mungkin itu antara jawapan korang . hahah . cuba tgk dressup dia ? dr bawah la yer . selipar jepun, suar hitam longgar,tshirt pink,kardigan,tudung bawal,muka hitam,kalau u guys close up ada kesan lebam kat muka dia nyh . hahaha  . adoy anak sapa la nyh kan . sapa lah jadi boyfriend dia . mesti boyfriend dia pon ta hensem . yolah . orang lawa dapat pakwe hensem . orang muka hodoh dapat la yang serupa dgnnya . ngee ! maaf kalau ada yang terasa . hakikatnya saya tak kutuk sesapa okay ! ok jawab lah siapa si dia ini . :)


ayokkkkkkkkkkkk . ! tatw . dia sedeyh da . sebab korang kutuk yer .. tatw . haaa . puk pala kunk baru taw . chop! sapa nyh . ?? ngee . saya taw awak semua da taw siapa yang dimaksudkan kat gamba atas tue kan . ngee! teka teki bodoh la pulok !

nak jugak bg jawapan . buweeekkk !
gambar 1=manusia itu bernama norlishafikah binti mohd ali yang berumur 15 tahun 
gambar2=manusia itu bernama norlishafikah binti mohd ali yang berumur 17 tahun
gambar3=manusia itu bernama norlishafikah binti mohd ali yang berumur 18 tahun

hikhokhikhok. ! kenapa la kena ada bunyi tue sayang . ok lah konklusinya saya na bgtaw yang setiap orang boleyh berubah ke arah yang lebih baek . saya tataw kenapa saya macam sedih bila wat entry kali nyh . mungkin saya sendiri terharu dgn penampilan saya sekarang . ramai yang cakap saya dah berubah . ramai cakap saya da gegel . ramai yang cakap saya da comel. ramai cakap saya dah jadik anak dara . hello. excuse me saya memang anak dara dr dulu ok. ngee .


saya suka sangat bila diorang semua cakap saya chomel,chantek,anak dara,tinggi,lawa,gegel . eh macam-macam lakan , PERHATIAN ! saya tak RIAK okay . saya cuma cakap saya suka . pada masa yang sama saya bersyukur ke hadrat illahi kerana membuka pintu perubahan dalam hati yang keras nyh . mungkin juga ini semua atas doa mak saya yang ta putus-putus doakan anak yer nyh berubah jadi baek . korang na taw ta . saya nyh nauzubillah nakal gila okay . sekarang pon nakal. tp siket jer lah . haha . terima kasih mak ! masa saya pakai tudung mula-mula tue kan http://tiqazainal.blogspot.com/ yang tolong saya pakai tudung . hahah . usha la belog budak chumel nyh .. lepastue kan saya janji pada diri saya yang saya TAKKAN bukak tudung lg . adalah jugak bila saya down saya rasa na potong rambut saya yang dah panjang nyh tp bila pk-pk balik . kalau saya potong rambut mesti saya bukak tudung . sapa kata senang nak berubah jadi baik ? perlu semangat dan pengorbanan ok . syaitan tue ada kat mana-mana jer . so tingkatkan keimanan anda untuk terus berubah !


inilah wajah baru say . alhamdulillah . saya doa yang terbaik untuk saya . kawan-kawan juga ya . ? ngee.. kepada kawan-kawan yang satu kepala ngan saya dulu . wakup girls o boys kita boleh . eh apada . da macam apertah . 

sekian
thanks for reading dis newspaper
iloveyou (*.*)




Wednesday, November 2, 2011

kalau saya boring

assalamualaikm..

mari sini semua saya mahu ceritakan satu cerita yang anda mungkin akan berminat . haaa.. na taw tak apa ceritanya . ok ceritanya bermula dr a sampailah z. ok lawak tak ? ok ta lawak . ya saya tahu saya ta ksah .. buka sahaja blog saya pasti anda tahu saya nyh seorang yang memboringkan kan . yer anda na taw kenapa saya seorang yang memborinbgkan ?hm itu hanyalah disebabkan saya pon tgh boring . maka entry kali nyh terjadi . tiada yang spacial . hanya luahan hati . hanya cerita dongeng dan hanya nukilan manusia yang bernama norlishafikah . hahaha . itu lah nama yang diberikan mak bapak saya , ha  sedap kan ?? oh saya bahagia . stop!

ok sebenarnya kan . saya kan ., dah kan . berhenty kerja lah . oh sangat sedeyh ketika itu ya . saya rapat ngan semua orang kat sana n tetiba saya boleh pergi tinggalkan dorang . kesian kat dowang . dan kesian jugak kat saya sebab saya akan mengira hari untuk pergi pahang pulak . hehehehe . untuk girls semua ika akan merindui kamu semua okay !









oh tidak saya merindui kalian semua .. hanya tuhan saja yang tahu yang saya nangis dalam hati saat na cakap baibai . ala dala tue yunk . namo la nanges-nanges lg k . setiap yang berjumpa pasti akan berpisah . so cheelax! emm lepasnyh saya akan tinggalkan family n boyfie kesayangan saya tue .. oh saya akan pastikan saya takkan nanges depan dowang . dalam bilik mungkin . huh malu lah nangis-nangis nyh. :)

eh na taw satu benda tak ., tak lama lg kan saya nak pergi jengka kan . percaya tak saya da ada kawan la  so saya da ta takut sangat dah , tp still ada rasa takut lg okay.. haritue la kan saya pergi add uitm jengka kat facebook . lepastue saya add la beberapa kenalan yang ada kat situ . semua perempuan okay . lepastue ada seorang perempuan comel tue masuk kan saya dalam group uitm jengka intake nov . ohhh saya terharu gila ,. sebab banyak dah kawan saya dapat dari situ . tapi saya rapat ngan dua orang jer . mereka sama course ngan saya .


alalallalala...say suka tgk muka dia nyh . comel lah . macam amoi pon ada . muka pon nampak baek kan . jdan kan hati dia kan pon sangat baek . suara dia pobn sangat la chomellll... mesti pakwe dia sayang kat dia kan . heheheh .eh na taw tak yer nyh kan dok rawang taw . ehemehem . nnty kalau dia balik rawang saya nak ikut . hehe . gatalnyer  ok yang nyh nama dya sariy . maaf sangat-sangat sebab saya tatw lg nama penuh dia . hehehe . sesapa yang berkenan sila simpan kenan anda tue ok . dia dah bertunang . hahahha 


ini dia . inilah gadis yang masukkan saya kat group tue . terima ksih yer awak . tanpa awak saya mungkin kesunyian nnty . saya akan berterima kasih bila jumpa nanti . awak chumel . suka bentuk muka dia yang bulat tue . nama dia wawa . aku rasa dia nyh ganas siket kot . hahaha . wawawawawa . nanty jumpa na kish . heheh . 

ok lah sekian sahaja berita untuk harinyh lain masa saya update lg . saya rasa saya punya blog da ok kot . jadik saya na perkenalkan blog yang selama nyh saya private pada semua . hee..


waalaikumsalam 
thanks for reading dis newspaper
muah (*,*)






Thursday, October 27, 2011

Kalau Saya Bosan

assalamulaikum.

hai ..saya na test market muka saya . lawa tak ?ok talawa . tau sangat tue . tayah na cakapbanyak sanagat la kan . saya tengah boring sekarang nyh . jadi saya pon pergi lah cc yakni cybercafe . al maklumlah . saya takda berukband . nnty saya beli eh.nnty hari hari saya online . namo rindu rindu okay yayunk ..

hari ini saya cuty kerja . dan juga harinyh last saya cuty sebekum saya berhenty . ok stop tanak cter pasal berhenti kerja nanty air mata saya mengalir lh . isk.isk . tayah na gedik sangat la kan .. saya ingat nak keluar ngan buah haty kesayangan saya tp dya katanya busy . eh tada la. semua salah say jugak . saya malas lanak g seremban tue . apa ada ? haha . padahal dulu dataing kat sana boleh jer . sekarang jer ta bleyh . na market kt kuala lumpur jer . haha .nanty g pahang padan la muka aku kan . dataing kat kelapa sawit . hahaha ..nak ajak kawan.kawan kuar pon tader guna . yer lah mereka semua ada yang bekerja la ada yang ada kelas a . naik berang la jugak sebab saya bercuty pada hari ta sepatutnya . haptuih btol la kan . ngeee...

maka dengan itu saya pon pergilah keluar mencari rezekiseorang diri . hahaha . saya pergi jj . hahaha . sowang.sowang tue . saya pakai lawa.lawa taw . ingat nyer nak pergi la times square ker . klcc ker kan . tp hamapagas kan . bler ada kat jj saya rasa saya keseorangan sangat . kesian aku doe ! sapa bodoh . haha . jadik kan saya pon ergi hanya satiu jam sahaja . haha . adaka etu dinamakan keluar ?


hahaha . macam nyh g jj . hahah . kelakar bila pk balik . haha . apalah aku nyh malukan diri . patu kan banyak kali plak aku g cucuk duit . nyot.nyot ta bnyak barang pon aku beli . hahaha . apea yang haha . diam lah ! eh tetiber plak ..

anda perasan tak uang saya da pakai skirt . ini kan kalau mak aku nampak kompom lg ternyata yang dya cakap aku nyh lawaaaaa... ahhaa . yer lah . sejak kecil lg kan aku tak suka tak minat la kat skirt nyh . ni semua gara.gara kau kL . eh aper kener mngener . yer r nyh semua bab aku tru gaya budak.budak sini la kan . da jadik macam nyh . ahhhh ... kesian . tp ok what kan ..nmpak la aku nyh gegurl . kan ?hhhaa haptuih la pijak air liur sendiri . aish!! da tue jer na cakap harini. kesian kan kat koprang . geee

sekian . waalaikumslam ..
muah kat pp ciket :)

Thursday, October 6, 2011

Lapan bulan mengenali CINTA

Assalamualaikum ..

entry saya kali ini dibuat ketika saya sedang berduka lara memikirkan apa yang akan berlaku apabila saya tiada kelak .

tak lama lagi sayan akan pergi meninggalkan zaman keseronokan duniawi saya ini . tiada lagi kebahagiaan ,tiada lagi senyuman manis yang akan dilakukan . saya akan tinggalkan segala benda yang saya suka sepanajang saya menetap di kuala lumpur .

umum sudah mengetahui bahawa saya akan pergi BELAJAR di JENGKA PAHANG pada 16 haribulan 11. yakni sebulan lg . hahaha . tayah la na berita sanagat kan . hehe . ok . sebelum aku berhijrah aku akan tinggalkan manusia yang aku sayang di kuala lumpur nyh . jika dahulu nya aku menangis apabila ingin berhijrah ke kuala lumpur lalu meninggalkan para sahabat yang berada di sekolah . kini sekali lg aku mngalami situasinyer . aku akan pergi tinggalakan para sahabat di Berjaya Timesa Square.
amacam lawa tak board ini . ? aku banyak haiskan masa aku di sini berbanding rumah . inilah rumah kedua aku . hha . nyh tmpat kerja aku lah . kedai kasot .Lot 4_45 Berjaya Times Square dan aku takan lupa tmpat nyh . susah senang bersama .

perkenalkan para sahabat sejak 14 Febuari 2011...


hahahaha , cubtakcuntak . terbaek wokkk . ini gadis nama dya yaya . tak ingat plak nama penuh dyer . apa yang korang perlu taw la kan . dya nyh sudah kawen ok dan mempunyai seorang anak . dya ny kerja sebulan jer . patu berhenti . sebab-sebab yang tak dapat dielakkan .. yaya ny la melayu pertama yang kerja ngan aku selepas aku berkawan ngan budak myanmar dan budak cina .

amacam bro ? ada lelehan di bibirmu . yaa. saya tahu ini budak sangat gorgeous . nama dia mia . aku panggil mama mia . hahah . stylo doe . ini budak kuala lumpur asli punya . dia nyh pandai bergaya wa cakap lue . wa pon jeles tgk semua aksi-aksi dia. haha .dia kerja selama seminggu . hahahahahaha ... ngok ngek tol budak nyh .

haaaa.....comel tak kanak-kanak nyh ??/haaa nama dia tem . nama betol emmmmmm tataw la . haha . sebenanyer dia nyh sahabat kepada yang atas nyh . mereka masok dan berhenti sama-sama . haha . atas sebab tetetetetetetetete . tanak cter . haha .

. haa.. kan saya dah cakap mereka nyh pandae mngayakan sesuatu benda . bila nmpak camera jer . ya allah tengok lah . menarik kan . yang baju waner unggu tue chomel kan . nmer yer aida . hahaha . sungguh chumel . tambah-tambah lagi kalau dya makup . cun habis . dya berhenti sebab samabung belajar . n yer kejer selama sebulan . ok . next please.

hahaha .amacam ada mintak penyepak tak muka kami berdua ??hahha . nama dia kuza . tayah na pelik sangat la kan . sebenanyer dia nyh budak indonesia . tp da lama menetap di kuala lumpur . kiteorang semua sayang kat dia nyh . sebabnyer sia nyh ashik-ashik gelak . tah apa yang lawak ntah kan . aku sayang dya nyh . hehe .

. haaa jangan nak amek kek tue . aku punya . ahhh tiba-tiba.  jangan ada yang terkejut bil aku bagtaw yang dya nyh da kawen n dah ada 2 anak . macam hebat kan para sahabat aku nyh ?? by de way la kan nama dya ekin . aku panggil kak ekin . chumel kan . sayang akak walaupon mulut lue siket ada cibai . ahahaaha

tadaaaaaaa. inilah dya kakak yang paling aku rasa la kan kalo aku jadik dya dah lama aku bunuh diri aku nyh  . hahah . na taw kenapa tak . sebabnyer dya nyh walaupon dya lagitua dr aku tp aku layan yer macam aku nyh yang lg tua dr aku . hahaha . gila kuasa . haha . umoq dya 26 tahun nyh . n tak lama lg bakal mendirikan rumah tangga . hahaha . oh yaa... namer dyer kak zila . nama pakwe yer rozi . nnty kawen dapat anak namer Rozila . hahaha . beng2

so missss diz tyme . baju puteh tue adalah sahabat dan juga supervisor besar aku . nama yer kuan . dyer marah dyer senyum semua aku dah biasa dah . da ta heran dah kalo yer marah sebab nanty yer ok balik . hahaha . semua takot ngan dya taw. yang tengah2 tue plak . kak mira . yer kawan bek kepada kak zila . baru jer masok kerja , yer pn salu sangat dgar masalh aku . alah taper kak nnty ika da tader da tayah dga dah .

ok lah rasa nya ini jer gamba yang ada di camera aku . aku pasti dan sure punya kan rinduuuuuuu kat dowang nyh . tah bila akan jumpa lg kan . bila da na g pahang nnty . macam maner aku na balik port dickson lah na balik seremban la na balik rawang la . hahaha .

untuk para sahabat vetini dan juga para sahabat di times square :
ieka da nak pergi nyh . ieka mintak maaf kalau ieka ada wat korang saket haty ker aper ker . percayalah ieka sayang korang sangat sangat taw . susah senang kita bersama . kalau ieka nanges jer mesty korang bg semangat . kalau ieka wat lawak korang gelak walaupon kekadang lawak tue tak mnjadi . kalo ieka kener marah ngan kuan mesty korang tewnangkan ieka . terima kaseh . walaupon baru kanal . kita da rapat sangat . sayang korang la .
~nyh ader beberapa nasihat~
KUAN nanty jaga diowang taw . u jangan mara-mara ta tentu pasal taw nnty dowang lari u jugak yang susah kan . kalau lapa makan nnty u lapau ashik marah jer
KAK ZILA nanty akak jangan sedeyntaw ieka da benty nnty . kuza nagn kak ekin kan ada . jngan givup kalo kuan soh wat etu ini . call jer ieka . taw . soory taw ieka salu ketuk paler akak .
KAK EKIN akak jaga diri taw . pilihlah yang terbaek untuk diri akak k . jaga anak-anak . hahaha 
KUZA hmmm  . tingkatkan lg mutu bahasa melayu anda ok ? hehe . moger berjaya dalam spm. :)

tok kak nita,kak zura,jasmine,rajes,liss,ziey,kak nor,ayoi, dan semua bangla yang kenal ieka . hahaha .. bai. bai semua . semoga kita jumpa lagi



 assalamualikum . waalaikumsalam . :)




Monday, August 29, 2011

salam lebaran aidilfitri

. assalamualaikum...
                                                *hah chantek tak .? ktaw ta chantek *

oh..say hie sumer ...geee... selamat hary raya semua . happy ta sambut raya taon nyh ???ader kediffrennan ta ?mean aku .raya koranh lbeyh istimewa ker . yer r maner taw ader yang da kawen ker . haper ker kan ??kalo kowang happy alhamdulillah . kalo kowamng ta aepy . taper lah weyh . ader manusia yang lg malang dr kowang . so just smileeee panjang2 kkkk..?

taon nyh 4 me raser cam ta raya lah . haha.. yelah mner ta nyer . aku balik kg yakni port dickson malam raya ..kol 9 baru samape . patu balik2 umah sunyi . mang la umah aku dilimpahi dgan lampu2 yang tersangat la lawa kan . nyh haa..
                                                                  *alah kechik plakk....*

haaa...lawa kan . tp hakikatnyer . sunyi tahap cipanzi tawtawtawtak..sebenanyer sunyi ini disebabkan kesakitan yang dalami oleh bapaku . yer da ta larat da . ashik bariinnggg jer lah . kesian dyer ananana..ty pas raya nyh yer na operation . wooo...takottakot.k na cter len

raya nyh kan . ehem2 . saya ader boyfriend ! haha . 1st raya ader boyfriend . alah ko noli . baru boyfriend blom suami lg .kechoh la . geee! tppastynyer kami ta dapat beraya bersama .. sebabyer jarak jauh yang memisahkan . yakni dyer d kL aku d pd . tader la jauh sangat kan . haha! aperlawaktah.terasa malas plak na bebel .

hm lastly saya Norlishafikah binti mohd ali ingin mngucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua sahabat handai dan para sanak saudara .knal ataw ta knal lahai . mohon keampunann. saya taw saya sua tengking kowang . tp percaya laweyh . saya teramat lah SAYANG kowang . tanper kowang saper la aku nyh kan . kdah bai . assalmualikum !
MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA!
HAPPY BIRTHDAY TO MY FATHER 63!

Monday, June 27, 2011

haney bunny

                                                        *kau terlalu istimewa diaty aku*

pon.pon.pon. tadaa..inilah kekasih gelap sayer . chumel kan . nmer yer kan syaidatul shareena binti sharuddin .ha sedap kan ... peeewiittt cun gler vavi kan.kan.kan. tp dyer da ader pakwer la . kalo na ngorat yer kner berhadapan ngan abg gengstr lue. plus kner juper aku gak .hahaa..
                                                                      *abg long erol*
.ha takot tak tgk buah haty iena nyh .huhuhuh... dowang nyh da setaon da . padan doe dowang nyh .. jeles aku taw . tp taper lah da jodoh .aeceh ayat na skema plak . ! dalam aty ko taw tak aku jeles taw. to iena n erol aku sayang kowang gler ketat taw .ingat jgn luper aku kat sini . tp aku sayang lebih kat ammir .haha. dyer tap no 1 doe .
                                                     *tader gamba bertiga la plak*

ok .na taw t6a tyme nyh kiteowang kat mner .kiteowang kat bukit bintang ler . inilah saat terakhir aku bertemu dgn dowang .hua sedeyh doe ! :( .. ader lak background muzik . "mngapa kau pergi tinggal aku sendiri " luper lirik lak .haha.. ta lawak k.  ini semua gara2 ina mau g poli . kat perlis lak tue .jauh tue weyh . jalanj kaki 3 taon pon blum tentu sampai .alah! da macam malysia nyh kuno sangat lak tader transport kan .kan kan . tp kan kalo nek moto lc Ammir tue pon 3 aryh pon ta sampae taw . mau patah pinggang weyh .kalo nek keter plak 8 jam too .jauh tue . tydo lg bgus . eh demi iena sayang aku tap na tgk yer kat perlis tue . na nek flight duet sayang na kuar . yelah bnyak sangat doe .huhuhu.. kner gak ader huhuhu..


..iena .dy ader nasihat tyok iena bila iena da samape perlis nnt . dgarkan n pliss jgn nanges k ..
  1. iena ingat tak 1st tyme kiter knal ? kat ulu bndul ? tyme camping .iena pandang dy kan . iena taw tak iena  cute tp dy tanak cakap bab dy taw dy saper tyme tue. dy ashik layan budak maagie tue jer . hahaa..  soory taw sayang dy tak sangker lak iena jeles .haha . kesimpulannyer kat sini . sampae saner nnt jgn pandang owang lebyh2 nanti ader yang sayang kat awak tue . ingat erol tue . jgn tpu yer plak .. kunk at last nyer awak lakyang nangesh kan .saper yang awak carik ?? dek yunk gak . abes lah dek yunk lak na pk caner tanak kasik awak nanges kan .
  2. JANGAN PAKAE SEKSI! etu amaran keras . taw la ko tue kurus tp jgn na pake ketat situe ketat sini . kunk ader bnder terbang kat muker ko yang cute tue . erol pon ta suker ko pakae seksi . ko pakae yang macam kat atas nyh da cute da sayang .  nowang kalo da cantek pakai baju jubah pon nmapk cute gak taw .. ingat pesan dy ..
  3. concentrate kat study tue .jgn men mater bile lecturer nga ngajar .  nnt aeboh mesej2 dy cakap caner na repeat balik aper yang miss aja .. kunk aku tempeleng ko laju
  4. ok last lah . aku tatw na bg nasihat .. aper yg pnting . pliss jager diri k .awak tue jauh sangat iena . perlis taw . ingat dekat . ingat tyme kiter together . kat kl kat somban kat pd n kat mner2 jer bro .haha. yang paling kner ingat tyme kiter kat bilik . haha . kowang jgn pk len bleyh plak ? kiteowang wat kejer gler ta mlibatkan aper2 pon .just have fun .haha
 ~ ok sampe disini sahayer aku bebel . tataw na bebel aper . post aku nyh pon ta mnarik perhatian kan . tp ader aku ksah . aku nyer blog kan .? aku nyer duet gak kan melabur kat cc nyh . ala chiannyer lappy tader .hakhakhak .gelakkan sayer pliss. huhu . kdah chow dulu!

Saturday, June 25, 2011

norli amira ?? ha.saper budak tue ?

assalamualaikum pembuka bicare budak sekolah yang baru na blaja berbelog2 bagai .mct kowang gelakk bacer aku nyer entri .mct kowang cakap 'ala shiannyer dia baru na ader belog .kuno sungguh'..haa..btw kan~kan aku bukan budak kolah la weyh .aku budak lepasan kolah .baru jer 18 .eh da masok ker ?? ha .mak ngan abah aku nye pasal lah nyh .wat pojek lambat sangat .dah aku kuar lambat .. na taw tak.na taw tak .lbday lambat nyh kan mnyusahkan taw ?na taw naper .sebabnyer na amek lesen pon lambat . alah ko .macam gety bawak keter pulok ! hee.. tlg lah gelakkan .. wat per na gelakkan .ye arh ta lawak pon .k stop. sekalang sayer bekerjer ..kerjer dimaner yer .ha ..TS taw ?? times square la tuh . huh .agak lamer la .5 bulan .lamer kan ? na taw kejer per ? ok bia aku bg teke2 . "stiap manusia perlukan bintang nyh kalo na bjalan" .kdah bleyh agakkan ??? kalo ta leyh agak gk . p lan la .. eh .da la budak baru .follower pon ta ramai .na kner blasah per . sory akak!
  "noli,ko tanak sambong blaja ker ?"..soalan yang ta terjawab sampae skunk .hee... ok ckunk maih aku jawab meh . bismillah . mct la na weyh .mner bleyh tanak .takkan la ak sowang jer yang lam famili aku tader koman~koman pon diploma kan .tp wat maser skunk mcam malas plak na blaja. na taw naper ? ha sebab kejer la.. sedap doe pgang duet . haa kan kowang da kner bodoe da .soryy again. hee.
 "si blogger baru nyh ader balak tak ?mct tader .ta lawa .tader saper nak" sesedap jer cakap aku ta lawa kan .kowang lawa sangat ker ?ok kowang lawa tahap cipanzi n aku lawa  gaban .aper tue gaban .ntah ?.ha..back too stoli moli. balak aku tader .fruit heart aku ader . fruit heart pon tatw payah lah kowang nyh . ala gelabah . namer dyer kan .. kan ..kan ..jeng! ammir hamzah bin rosli .ala ta ciut pon .sepadan la ngan aku yang ta kiut gak nyh .hee. "bie sory lah eh .ko mang ta kiut .wat per aku na ngaku ko kiut kan ?...dalam aty ko taw?? tak ann ? bia aku sowang jer taw . iloveusofuckindamndamndamnmuch! asal aku carut2 nyh .astaghfirullah,. alah gelabah lah ko norli .
 O*o ok skalang kowang da taw saper etu norli amira kan... k na blah dah nyh .ok aku taw kowang da start sayang aku kan .tp lek la weyhh .wat maser skalang aku docter ta sahkan aku ader saket paper .sok luser alu update blog .. muah.muah .saper yang bacer . alah gelabah lg .kunk tgk2 folowe satu pon tadak .hahah... k baibai..